További fejlemények napelem ügyben

Már meséltem róla, hogy mennyire komolyan vettük a férjemmel a gyereknevelést, és elkezdtünk napelemet szereltetni az otthonunkra. Mi azóta is próbálunk a legtudatosabban élni az életünket, minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyva (azóta is csak használt baba- és gyerekholmikat veszünk). Ráadásul most annyira megörvendtem, mert nemrég fedeztem fel, hogy pályázatot írtak ki mikró- kis- és középvállalkozóknak napelem beszerzésére és beszereltetésére. Ez a napelem erőmű pályázat 2019 azt jelenti, hogy a férjem a cégét is elláthatná saját árammal és soha többé nem kellene villanyszámlát fizetnie. Azonnal tovább küldtem neki a pályázatról szóló hírt és mivel ő is imádta, hogy otthon már napelemünk van, ezért még aznap telefonált a Pentele Solar cégnek, akikkel a saját házunkra is szereltettük a napelemeket. Nagyon örültünk, mert mint kiderült, ilyen nagyobb munkálatokban is jártassak és szívesen megcsinálják nekünk, ráadásul minimális tanácsokkal és segítséggel el tudnak látni a pályázattal kapcsolatosan is, hiszen ők ebben a szférában dolgoznak. Ez volt ám a jó hír. A férjem azonnal belecsapott a munkába. Még a papírozásnál tartanak, szóval egyenlőre semmi látható nyoma nincs a tevékenységének, de annál több lesz később!

Közben valamennyire én is utána jártam a pályázatnak. Kiderült, hogy az egész unióban aktív a pályázat, 2020 szeptember. 30-ig lehet jelentkezni, és tizennyolc hónap alatt kell megvalósítani a projektet, sikeres pályázat esetében. A támogatás vissza nem térítendő és száz százalékban fedi a projektet, tehát a napelem panelek beszerzését, a beszerelését, a tartó- és szerkezeti eszközök beszerzését és beszerelését, a hálózatra való csatlakozást és még a biztonsági eszközök beszerzését és telepítését is fedi. Ez nagyon jól hangzik. Elképzelni sem tudom, hogy mennyi pénzbe kerülhet egyébként egy cégnek a fogyasztását kielégítő mennyiségű napelem beszerzése és beszerelése mindennel együtt. Szerencsére ez a cég nagyon jól ki tudja számolni, hogy mennyi a fogyasztása az ügyfélnek. Nálunk is olyan jól kiszámolták, hogy tökéletesen működik, pedig akkor még csak épült a házunk és készülődött a háztartásunk, nem is voltunk mindenben biztosak.

Sajnálom, tudom, hogy újabb használt babaruhákat vártatok tőlem, mert legutóbb azt ígértem, hogy rendet rakok a szekrényben és akkor felrakok néhány cuccot, amit már kinőttünk, csak közben eszembe jutott ez, és hogy erről már meséltem és arra gondoltam, hogy simán lehet, hogy nektek vagy a párotoknak van egy cége és érdekelhet a dolog. Na de most már tényleg megyek és rendet rakok a szekrényben. Figyeljétek az új posztot a babacuccokkal.