Úton a trónörökös

Lassan már 4 éve, hogy együtt vagyok a feleségemmel, Rékával. Még gimnáziumban ismerkedtünk meg, ott osztálytársak voltunk és az utolsó évben jöttünk össze. Ballagás után egy évvel már megkértem a kezét, és rá 1 évre pedig már össze is házasodtunk. Mivel mindketten imádjuk a gyerekeket, így nem is volt kérdés, hogy szeretnénk e közös gyermeket vagy akár többet is.
Nagyon sokat beszéltünk erről, így elég átgondolt és megalapozott döntés volt a részünkről a gyerekvállalás. Mind a ketten kettő gyereket szerettünk volna, ami be is jött, hisz Réka most ikrekkel terhes. Természetesen ez nagyon sok előkészülettel jár…
Első körben babaholmikat szeretnénk beszerezni, illetve megvenni a közös kis otthonunkat, ahova az ikreket várhatjuk. Mivel már megvan a kiszemelt lakás, így annak az ügyintézése van már csak hátra, pont mire megérkeznek a gyerekek, addigra fogjuk a felújítást is befejezni. Elég jól kiszámoltuk időben, azt gondolom. A babaholmik nagy része is megvan már. Vettünk sok játékot, kiságyat és mindent, ami csak kellhet nekik, hisz nem szeretnénk, ha bármiben is hiányt szenvednének a gyerekeink.
Réka rám bízott viszont egy feladatot a lakással kapcsolatban, még pedig azt hogy találjam meg a lehető legjobb 2019-es lakásbiztosítást. Egyikünk se szeret semmit a véletlenre bízni, ezért komolyan is vettem ezt. Miután rákerestem az interneten arra, hogy: legjobb lakásbiztosítás 2019 online, a pannonsafe.hu ajánlata volt a legkedvezőbb. Nem szerettem volna elhamarkodott döntést hozni, ezért alaposan átolvastam minden, a honlapukon megtalálható dokumentumot. Nagyon korrektnek láttam mindent, ezért Rékának, a feleségemnek, fel is vezettem az általam legjobbnak tartott céget. Réka persze ugyanúgy átnézte a weboldalt és mindennek ugyanolyan alapossággal utánaolvasott, csakúgy, mint én. Megmutattam azért neki a másik 2-3 ilyen céget, de ő is belátta, hogy a pannonsafe.hu lesz számunkra a legjobb választás. Fontosnak tartjuk, hogy legyen lakásbiztosításunk, mivel ha bármi történik, akkor nincs más, amire anyagilag támaszkodni tudnánk. Szerintem a mai világban elengedhetetlen az, hogy ingatlan tulajdonosként lakásbiztosítást kössünk. Mivel nagyon nehéz ingatlant venni, így pláne fontos a biztosítás. Mindenki tudja, hogy 2019-re már az ingatlanok eladási árai az egekbe szöktek. Eszméletlen, hogy mennyivel többe kerül manapság nem csak egy eladó ház vagy lakás, de egy albérlet is. Több ismerősöm lakik albérletben, és ők is mesélik folyton, hogy mekkora összegeket kell a lakhatásért fizetni. Szinte már csak úgy éri meg akár albérletbe is menni, ha van egy olyan ismerősünk, vagy rokonunk, akik olcsóbban adja ki nekünk a lakását. Ha egyedül szeretnénk lakni, akkor nyugodtan számolhatunk 130 ezer forinttal havonta. Kezdésnek ugye le kell rakni 2 havi kauciót, és 1 tárgyhavi lakbért. És akkor még nem ettünk és semmi másra nem költöttünk. Elképesztő, hogy ilyen magasan vannak az árak. Ugyan az se kevés pénz, ha az ember lakásvásárlásra adja a fejét, nyilván legtöbben, köztük mi is, hitellel oldja ezt meg, de akkor már legalább a sajátunkat fizetjük, ami egyszer a miénk lesz.
Visszatérve a lakásbiztosításra, azért írtam ezt le, mert ha már ennyit dolgozunk és fizetünk egy saját lakásért, akkor mindenképp kell kötnünk biztosítást, nem szabad ezen spórolni. Elenyésző összeg a havonta fizetendő biztosítás költsége ahhoz képest, mintha történne valami a lakásunkkal, mert azt nagy eséllyel nem tudnánk már kifizetni.
A legjobb lakásbiztosítás 2019-ben online is intézhető a pannonsafe.hu-nál. Láttam a böngészés közben a honlapjukon, hogy nem csak lakásbiztosítással, hanem lakástakarékkal, nyugdíj biztosítással, vállalkozói biztosítással, egészségbiztosítással, de még lakáshitellel is foglalkoznak. Könnyen elképzelhető, hogy a lakásbiztosításon kívül más témában is őket fogjuk választani. Miután kiokosítottam magam a lakásbiztosítással kapcsolatban, elkezdtem olvasgatni a többi biztosításukról is. Szeretnénk egészségbiztosítást is kötni és úgy gondolom, hogy ezt is náluk fogjuk megtenni, nem csak a lakásbiztosítást. Viszont nem csak emiatt szeretnénk mindenképp lakásbiztosítást kötni, több ok is van még. Viszonylag átlagos a keresetünk, nem sokat tudunk félrerakni, viszont már most szeretnénk gondoskodni a gyerekeink jövőjéről. Azért is fontos, hogy a jelenlegi lakásunk biztosítva legyen majd, mert ez lesz a gyerekek számára a legnagyobb értekkel bíró örökségünk.
Ezen kívül van egy volt osztálytársunk, akiről hallottuk, hogy lakásbiztosítás hiányában, egy baleset után, elvesztette az otthonát. Ez elég intő példa volt, és már akkor tudtuk, hogy ezt a lépést nem szabad kihagynunk, és másnak sem.
Miután eldöntöttük Rékával, hogy a pannonsafe.hu-nak van 2019-ben a legjobb lakásbiztosítása, így már csak a babaholmikkal kell tovább foglalkoznunk. Arra gondoltunk, hogy beavatjuk a két anyóst is a témába és kikérjük a segítségüket, hisz ők már túlestek ezen és biztosan sok hasznos tanácsot tudnak majd adni nekünk, hogy milyen dolgokkal érdemes készülni a gyerekvállalásra. Babakádat, babaruhát, pelenkát, pipere dolgokat már vettünk. Ezeken kívül Réka anyukája és az én anyukám még azt mondták, hogy cumis üvegeket, baba mérleget, babakocsit, autóba való biztonsági babaülést kell még vennünk.
Azt gondolom, hogy ezek után már minden tárgyilagos dologgal sikeresen felkészültünk a srácok születésére. Már csak várnunk, és szeretnünk kell őket.
Amikor megszületnek, mindenképp szeretnénk kötni majd nekik lakástakarék biztosítást. Ugyan kettőjüknek külön-külön nem tudunk sokat befizetni majd, de ha már elég korán elkezdjük ezt, akkor talán lesz annyi pénzük ebből, mire 18-20 évesek lesznek, hogy meglesz mindkettőjüknek az önerője egy saját lakáshoz is. Szerintem az ingatlan az egyik legjobb befektetés, így annak örülnénk Rékával a leginkább, ha biztosítani tudnánk nekik az önerőt egy saját lakáshoz, és nem szeretnénk, ha albérlet miatt az ablakon dobálnák ki a pénzüket. Jobb lenne, ha akkor már a sajátjukat tudnák fizetni, és nem kéne albérleti költségekbe verniük magukat.
Mint azt már megtudtuk, 2 fiút várunk, így babaholmik közül mindenből kettőt vettünk csak. Rékával elkezdtünk gondolkozni, hogy 2 gyerek az pont kétszer akkora probléma lesz majd az előkészületi bevásárlásoknál, de miután rájöttünk, hogy duplázni kell csak a babaholmik számát, nagy könnyebbséget jelentett a számunkra. Azért nem semmi, hogy mennyi pénz elmegy az ilyesfajta babaholmikra, mint amiket fentebb is írtam. Nem mintha sajnálnám a születendő gyerekeimtől, de tényleg komoly összegeket felemészt 2 gyerek, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mi lesz majd, amikor beiskolázzuk őket, azon belül osztálykirándulások, tankönyvek, zsebpénz, nyaralások. De félre ne értsétek, nem tudnék jobb dolgot elképzelni, mint hogy rájuk költsem majd a pénzünket. Mind családi, mind anyagi szempontból szeretnénk Rékával mind a ketten, hogy kiegyensúlyozott életük legyen, és ne kelljen semmiben nélkülözni. Mind a ketten ilyen körülmények között nőttünk fel, nem luxusban, de minden számunkra szükséges dolgot megkaptunk, minden biztosítva volt a testi és lelki fejlődésünkhöz, éppen ezért szeretnénk ugyanezt nyújtani, mert ez egy jó példa volt számunkra, hogy hogyan is kéne intézni ezeket.