Profi segítség a motoros jogosítványod megszerzéséhez, amit mástól nem kapsz meg (infók + kedvezményes kuponok az elinduláshoz)

Általános reakció, hogy ha egy fiatal srác vagy lány kijelenti, hogy meg szeretne tanulni motorozni, a környezete megpróbálja lebeszélni róla. Mondván, hogy ez túl veszélyes, ne foglalkozz ilyenekkel, használd másra a szabadidődet, stb. Én már ezeket megszoktam. Sőt, ha valaki megpróbál lebeszélni róla, én csak azért se hagyom, és még jobban akarom a kitűzött célomat. Ez még jobban motivál, főleg az, ha kételkednek bennem. Én olyankor csak azért is megmutatom! A motorral is így voltam. Én csak azért is megmutatom! Nem állt mellettem senki, csak apám, meg a legjobb barátom, Gergő. De egyébként apa is inkább csöndben maradt, ha ez a téma szóba került, hiszen anya nagyon nem akarta, hogy én motorozzak. De szerencsére, mikor a kis húgom megszületett, anya el volt foglalva a babaholmik vásárlásával, a babázással, és nem igen figyelte, hogy mit csinálok mit nem. És apám is kicsit fellélegezhetett, mert bár elvárás volt, hogy legyen minél többet otthon, a munkahelyén legalább már nem tartották bent sokáig, és nem adtak neki hosszabb projekteket. Így suttyomba foglalkozhattunk a motorozással. Megfigyeltem, hogy valójában apám azért támogat, mert ő is szeretett volna megtanulni motorozni fiatal korában, de neki szintén nem engedte az anyja, de még az apja sem, így lemondott erről az álomról. Szerintem titkon megbánta már. De visszacsinálni már nem lehet. Nem sokára találtunk egy jó weboldalt, ahol profi segítséget nyújtanak a motoros jogosítványod megszerzéséhez, amit mástól nem kapsz meg (infók + kedvezményes kuponok az elinduláshoz). Röviden így tudnám összefoglalni.

Hosszabban talán annyi, hogy leírják, hogy mik az egyes kategóriák feltételei és mi a jogosítvány szerzés menete. Első lépés ugye az elméleti oktatásra való beiratkozás, illetve a kresz vizsga letétele. Itt is már érdemes előrekalkulálni, hogy meddig tart a tanfolyam és hogy ahhoz képest mikor lehet vizsgára jelentkezni és mennyi idő. Mert ezt követően jön a gyakorlat ugyebár, csak hogy motort nem lehet mindenféle körülmények között vezetni. Számolni kell ugyanis az időjárásbeli viszontagságokkal. És az elsősegély tanfolyamról sem szabad megfeledkezni. Maga a tanfolyam nagyon rövid, és maga az anyag sem sok. Csak egy pár dolgot kell megjegyezni, és a vizsga is abszolút teljesíthető. Az elsősegély vizsga miatt nem érdemes izgulni. A motorozásba igazából a forgalmi vizsga nehéz. Ott kell a legjobban odafigyelni.

És a motoros felszerelésekről sem szabad megfeledkezni. Érdemes minél hamarabb beszerezni, először is azért, hogy szokjuk a felhelyezést és azt, hogy rajtunk van. Másrészt azért, mert a motorjogositvany.com oldalról le lehet tölteni egy csomó kupont, amellyel rengeteget lehet spórolni, ha a SHOX áruházba szeretnénk vásárolni. A weboldalon továbbá azt is közzé teszik, hogy nem feltétlen csak vásárlás miatt térhetünk be az üzletbe, hanem tanácsadást is kérhetünk. Akár arról, hogy hova érdemes suliba menni, milyen oktatót válasszunk, mikor kezdjük el a tanfolyamot, hol csináljunk elsősegély vizsgát, stb. Szerintem a SHOX szakemberei nagyon értenek ehhez, így érdemes velük e téren társalogni. Veszíteni legalábbis nem lehet. Mindenkinek ajánlom, hogy térjenek be hozzájuk, még akkor is, ha csak érdeklődnek a jogosítvány szerzés menetéről, de még nem döntöttek, hogy szeretnének-e belevágni. A szakemberek mindent elmondanak. Feketén-fehéren.