Az egész családnak szüksége volt már erre a siófoki kikapcsolódásra

A férjemmel pár éve házasodtunk össze, és már a pocakomban volt a kisbabám, amikor az oltár elé álltunk. A most ötéves kisfiunk egy életvidám, szót fogadó, tanulékony gyerek, az angyali természetének köszönhetően bárhova el tudunk menni vele akár hosszabb időre is. Régebben ez nem volt jellemző, ugyanis én nem mertem sokat utazgatni egy kisbabával attól függetlenül, hogy a férjem nem lett volna ellene.

Mindig is több gyerekről álmodoztunk, nem is volt kérdés, hogy ha a fiunk nagyobb lesz, akkor gyarapítjuk majd a családot. Érdekes módon a gyerek is elkezdte kérdezgetni egy idő elteltével, hogy mikor lesz kis tesója, mert már nagyon szeretne. Végül úgy határoztunk a férjemmel, hogy többet ne várjunk az újabb gyermekvállalással, így egy évvel ezelőtt megszületett a kislányunk is. Ezt a várandósságomat nehezebben viseltem, mint az legelsőt, valamiért többször volt rossz a közérzetem és sokkal fáradékonyabb voltam. A szülés ugyan komplikációk nélkül zajlott le és csak pár óráig vajúdtam, mégis az azóta eltel egy évben sem sikerült teljesen regenerálódnom. A férjem a munkája mellett igyekszik mindenben segíteni, emiatt sajnos sokszor ő sem érzi magát kellően kipihentnek.

Látva, hogy mennyire nem vagyok mostanában a topon, a férjem tavasszal kitalálta, hogy muszáj lesz kicsit feltöltődnünk, főleg nekem. A siofokszallas.info weboldal felkeresését egy kollégája tanácsolta, amikor a férjem elmesélte neki, hogy milyen fáradtak vagyunk mindketten a szülésem óta. Aznap hazaérve együtt is átböngésztük ezt az oldalt és rögtön megértettük, hogy miért ezt a helyet javasolta a kedves kolléga: akármilyen korú gyerekkel is élvezhetőek az ott eltöltött napok, hiszen több apartman közül is lehet választani, és olyan otthonosan, kényelmesen berendezett szobákról volt szó, hogy egy pillanatig nem aggódtam amiatt, hogy a két kisgyerekkel hogyan fogunk elférni.

Természetesen eleinte nemet mondtam, mert egyáltalán nem voltam biztos abban, hogy készen állnák egy ilyen kiruccanásra kisgyerekkel. Ráadásul nem eggyel, hanem kettővel. Erre a férjem azt hozta fel ellenérvként, hogy a fiunkkal soha semmi probléma nem volt még egészen pici korában sem, hiszen – ahogyan ő fogalmazott – „mi annyira szuper szülők vagyunk, hogy két gyerekkel is tökéletesen fogjuk érezni magunkat!”

Végül beadtam a derekamat és együtt lefoglaltunk három éjszakát az egyik kiadó siófoki apartmanban. Nekem az az egy kikötésem volt csupán, hogy előtte mindenről alaposan tájékozódjunk, magáról a szállásról, a városról és a lehetséges programokról. Nem szeretem a zsákbamacskát. Nem is értem miért feszültem rá akkor ennyire, ugyanis a weboldalon konkrétan minden fontos információ birtokába jutottunk. Nyilván elsődleges szempont volt, hogy tágas és kényelmes szobát vegyünk ki. Ezzel szerencsére nem volt gond, mert többet is találtunk, amely ennek megfelelt.

Előre megnéztük, hogy milyen időjárásra számíthatunk majd és mázlink volt, mert a lefoglalt napokra végig kellemes, napos időt jósolt a meteorológia. Ezért annak is utána jártunk a weboldalon, hogy a pancsoláson kívül még milyen programokat tudnánk csinálni a kicsikkel. Boldogan konstatáltam, hogy Siófokhoz közel van egy állatpark, amelyet tudtam hogy imádni fognak a gyerekek és ott a hajókikötő, ahonnan el tudunk menni egy fantasztikus hajókirándulásra is.

Két napja jöttünk haza az üdülésről és azt kell, hogy mondjam, hosszú ideje nem éreztem magam ennyire kiegyensúlyozottnak. A családommal végig egymásra tudtunk koncentrálni, nem gondoltunk a hétköznapi feszültségekre, csakis arra, hogy mennyire jól érezzük magunkat. Ráadásul mindkét gyerekünk elképesztően érezte magát, a kisbaba ugyan legtöbbet mellett volt a napozóágyon, de a fiunkat alig lehetett kirángatni a Balatonból. Nem csak a férjemen és magamon vettem észre, hanem rajtuk is, hogy mennyire felszabadultan érezték magukat. Annyira pihentető volt kétgyermekes anyukaként ott tölteni néhány kellemes nyári napot, hogy a most várandós barátnőmnek azonnal megmondtam, hogy ne habozzanak a férjével majd elmenni ők sem, természetesen a gyerekükkel együtt.