Napelem telepítés pályázat

Amikor baba érkezik a családba, rengeteg mindent kell venni neki. Kis kád, ruhák, kiságy, etetőszék, babakocsi, autósülés, stb. Viszont ami talán a legeslegfontosabb egy kisbaba számára az az, hogy szerető családba, szerető otthonba kerül. Amellett, hogy szeretik, fontos, hogy jól nevelje a szülő és jó példát mutasson neki. A nevelés egyik kulcsfontosságú eleme ugyanis a példamutatás. Hiába mondjuk a gyereknek, például, hogy ne dohányozzon, felnőtt korába se, ha mi magunk is dohányzunk, természetes lesz számára a dohányfüst, és valamennyire talán rá is szokik, így nem csodálkozhatunk azon, hogy ha majd kamaszkorába ő is kipróbálja. A példamutatás sokkal nehezebb, mint a nevelés, sokkal több erőfeszítéssel jár, de én úgy gondolom, hogy mindenképpen kifizetődő hosszútávon!

Sok apróság van, amit megtanítunk a gyereknek, például, hogy köszönjön a néniknek, kérjen bocsánatot, ha rálép valaki lábára, stb. Van viszont egy ezeknél sokkal fontosabb dolog, amelyet megtaníthatunk gyermekünk számára már kisbaba korától, és ez a környezettudatosság. Mert bizony nem elég, ha csak oviban vagy suliban hall róla, gyakorlat orientáltan kell megmutatni, hogy hogyan is működik ez. Ha így nő fel, nem is lesz számára nehézség ezeket az apró dolgokat elsajátítani.

Az ilyesfajta gondolatok nyomán döntöttünk a napelem rendszer kiépítése mellett. Nem mintha annyira tehetősek lennénk, de mikor megláttuk, hogy még támogatást is lehet kapni rá, felcsillant a szemünk! Ez nem kutya! Bizony te is igényelhetsz támogatást, kedves olvasóm, magánszemélyként is! Mindössze 10% saját forrásra van szükséged!

És hogy mennyi a hitelkamat? 0%! Bizony, nem írtam el!

Most hogy már idecsábítottalak, el mondom, hogy akkor miről is van szó!

Tehát lehet egy napelem telepítés pályázat keretében 105,2 milliárd forintos összegből 0%-os kamatozású hitel keretében támogatják az épületeiket felújítani és korszerűsíteni akaró magánszemélyeket, társasházakat és lakásszövetkezeteket. A pályázat azt is kimondja, hogy a keretösszeg felét a magánszemélyeknek kell adni. Ez még mindig jó sok pénz és nagy lehetőség a családok számára!

És hogy mire lehet költeni a felvett 500 ezer és 10 millió közötti összeget? Napelem rendszer kiépítése mellett hőszivattyúkra, nyílászárók megjavítására, fűtésrendszerek korszerűsítésére, hőszigetelésre és nagyjából minden olyan beruházásra, amellyel korszerűbbé és energia hatékonyabbá lehet tenni a háztartást.

Én úgy gondolom, hogy ez nem kevés munka, így a jó szakembereket meg kell fizetni! Ezért is döntöttük azt el, hogy a napelem telepítés pályázat utánajárása után csakis megbízható szakembereknek fizetünk. Akikkel az oldalon keresztül felvettük a kapcsolatot, azok nagyon becsületesnek tűntek, az előzetes megbeszélés után nem sokára kijöttek felmérni a házunk tetőszerkezetét. Ez igen fontos, hiszen van pár olyan dolog, amelyet egy egyszerű, nem szakmabeli ember is fel tud mérni, mint például a tájolás (délkeleti vagy délnyugati), viszont a legtöbb dologhoz szakember kell. Egy jó, alapos felmérés kell, ez az, amit nem kell elsietni. Árajánlatot csak a felmérés után kaptunk, mikor kiderült, hogy az otthonunk alkalmas napelem rendszer telepítésére, így aztán még mindig eldönthettük, hogy szeretnénk-e ezt a beruházást, vagy nem. Mi természetesen az összeg hallatán sem rökönyödtünk meg, igényeltünk támogatást, amit meg is kaptunk. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel a napelem rendszert elég hamar kiépítették és nagyon jól sikerült a munka. Azóta a villanyszámlánk 0 forint. Tehát hosszú távon nagyon megéri! Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a lehetőséget!