Kerékpározni a családdal a legjobb

Hamarosan megszületik az első gyermekem, és már alig várom, hiszen a terhesség alatt nagyon nehéz volt bármilyen sportot végeznem. A legkedveltebb számomra ezek közül a biciklizés, viszont ez nagy pocakkal igencsak nehéznek bizonyul, ráadásul vigyáznom kell magamra, nehogy véletlenül baleset érjen. A terhesség utolsó heteiben ezért inkább a babaholmik vásárlásával töltöttem az időt, hiszen bármelyik nap megérkezhet az új családtagunk, én pedig szeretnék teljesen felkészülni, és minél több holmit megvásárolni előre. Leginkább ruhákat, játékokat vásároltam eddig, de ha nő majd a kisfiam, akkor egyéb kiegészítőkre is szükségünk lesz, amire most még talán nem is gondolok.

Mint már említettem, nagy biciklista vagyok, ahogy a férjem is. Nagyon szeretnénk, ha a gyermekünk is osztozna ebben, és korán el fogjuk kezdeni kerékpározni tanítani. A férjemmel sokszor járunk el biciklizni, akár hosszabb túrákra is, és már nagyon várjuk, hogy végre hármasban tehessük meg ezt. Miközben ezt tervezgettük, szóba jött a bicikli tároló vásárlása, hiszen a mi autónkon nincs még ilyen, pedig ez sokkal könnyebbé tenné majd a családi kiruccanásokat. Igaz, hogy a gyereknek még egy jó pár év kelleni fog ehhez, de, ha esetleg ketten mennénk valahova, akkor is tudjuk használni. Én pedig szeretek mindent előre megvenni, főleg mostanában, hiszen az árak csak felfelé mennek majd ezután…

Ezt átgondolva kezdtem kutatásba, hogy melyik weboldalról vásároljunk, illetve, hogy melyik fajta tárolót válasszuk. Őszintén szólva nem sokat értek az autós felszerelések világához, szóval kellett a férjem segítsége is, ami jó döntés volt, hiszen talált egy szuper oldalt, ahonnan megrendeltük a számunkra legjobb terméket.

Egy kicsit szeretnék beszélni a különböző bicikli tároló fajtákról is, ha esetleg még nem láttál ilyesmit, vagy nem gondolkoztál a témán. Az autofelszerelesek.hu oldalról rendeltünk, és a hátsó ajtóra szerelhetőt választottuk, de emellett tetőre, illetve vonóhorogra rögzíthetőt is találsz itt. Ha esetleg lakóautód van, erre is találhatsz megoldást ugyanezen az oldalon. Azonban figyelni kell melyiket választod, például a mi esetünkben ki kellett választani az autónk típusát ahhoz, hogy megfelelően illeszkedjen a tárolónk. Viszont ez csak a hátsó ajtóra szerelhetőknél fontos, a tetőre vagy vonóhorogra szerelhetők nem autó specifikusak. Mi az autónk tetejét szabadon akartuk hagyni, azért választottuk ezt. Fontos szempont volt, hogy minél több tárolóhely maradjon, beleértve a tetőt is, mert oda is szeretnénk majd egy tárolót szerelni a nagyobb holmiknak, amiket a túrákra kell vinnünk.

A férjem szerint nagyon egyszerű volt a felszerelése, bár én nem értek ehhez, de tényleg gyorsan megvolt. Ki is próbáltuk, igaz én még nem ülhetek biciklire, de tettünk egy próbakört a kocsival, és minden biztonságosnak tűnt, a kerékpárok jól voltak rögzítve. Biztos vagyok benne, hogy három kerékpárral is működni fog majd. Igen, azt el is felejtettem megemlíteni, hogy lehetőség van kettő, vagy három darabos bicikli tároló közül választani. Hogy melyiket válaszd, attól függ, hogy hány darab kerékpárt szeretnél szállítani, kettőt, vagy hármat.

Örülök, hogy megtaláltuk ezt a weboldalt, hiszen még sok új kiegészítőre lesz szükségünk a kirándulásokhoz. A férjem örül a legjobban, hiszen a babaholmik nem igazán az ő érdeklődési körébe tartoznak, helyettük most teljesen ráállt az autós felszerelések kutatására, illetve vásárlására. Igazából én is örülök az új bicikli tárolónak, és ezért is szerettem volna megosztani a tapasztalataimat, hátha érdekel más családokat is ez a téma. Az árakból láthatjátok, hogy viszonylag nagy befektetés volt, de biztos vagyok benne, hogy sokat fogjuk használni, és hosszú távon megtérül majd.