Imádom a filmeket, de a kisbabám mellett nincs időm moziba menni

A legjobb barátnőm, Kata, most van a várandósságának 7. hónapjában, az én kis csöppem pedig éppen fél éves, hála az égnek elég nyugodt baba, így bátran vágtunk bele a közös vásárlásba: Kata pocakkal, én pedig a hordozó kendőben magamra kötött Sárikával.

Elsősorban Kata születendő kisfiának szerettünk volna babaholmit vásárolni, meg egy-két dolgot Sárikának is. Sok mindenre nincs szüksége, mert Katától nagyon sok kinőtt babaholmit kaptunk, a nagyobbik gyerkőcük ugyanis egy csodaszép, két és fél éves kislány. A mosható pelenka ötletét is tőlük kaptuk „ajándékba”, és a tippeket is, hogy hol szerezzük be – én imádom, Sárinak pedig jót tesz.

A babaholmi shoppingolás közben szóba került ez az egész „babával az élet” téma, Kata érdeklődött, hogy hogyan birkózunk meg az első bukkanókkal. Mondtam neki, hogy érzésem szerint gyanúsan könnyen vesszük az akadályokat, attól tartok, ez még valahol vissza fog ütni… : ) Sári nagyon jó alvó, sokat alszik, és mélyen, úgy érzem, megtaláltuk az összhangot, minden csodás. Egy valami hiányzik csak az életemből: a mozizás. Mert ha a férjemmel kimozdulunk kettesben, akkor inkább valami aktív időtöltés felé orientálódunk, a mozizás mindig is az én dilim volt, sokszor egyedül jártam, mikor András sokáig dolgozott, vagy pasis estét tartottak. És persze otthagyhatnám őket kettesben egy estére, de szeretem, mikor hármasban vagyunk, szóval kissé dilemmába kerültem.

Kata ugyanolyan nagy filmrajongó, mint én, azonnal értette, miről beszélek. És rögtön ajánlott egy honlapot, ahol online filmeket tudok nézni. Elmesélte, hogy neki is hiányzott ez a fajta kikapcsolódás, de nem akarta, hogy a pici ilyen korán már a képernyőt nézze órákon keresztül, és azt sem, hogy felébredjen a zajra, hogy ő filmet néz… Ezért úgy oldotta meg a problémát, hogy a gyerekszoba és a nappali ajtaját is becsukta, és a babafigyelőt pedig maga mellé tette. Így a kislányt nem zavarták a film merész hangeffektusai, Kata tudott egy kicsit pihenni, és közben rögtön hallotta a figyelő segítségével, ha a kicsi esetleg felsírt.

Hazaérve etetés után le is tettem Sárikát a délutáni alvásra – végére se értem az altatódalnak, már békésen szuszogott. Bekapcsoltam a bébiőrt, halkan becsuktam magam után az ajtót, majd egy tál szárított alma- és banánkarikával kényelembe helyes magam a tévé előtt. Megkerestem a weboldalt, amit Kata ajánlott. Az oldal a legújabb és legnépszerűbb online filmekkel indított, de egyik se ragadott meg, így külön a Filmek fül alatt rámentem a részletes keresésre.

Itt igazán összetetten és kedvemre valóan tudtam keresni. Az nyilván alap, hogy cím alapján lehet, de itt lehetőségem nyílt szereplő, rendező, író, nyelv, minőség, nyelv, minőség, valamint megjelenés dátuma és IMdB pontszám alapján keresni. Tehát, ha én imádom Jennifer Anistont, mint színészt, vagy David Lynchet, mint rendezőt, lehetőségem van módszeresen és szisztematikusan végignézni az összes filmet, ami tőlük megtalálható a weboldalon. Ez egy olyan mozirajongónak, mint én, aki előzetest néz, előzetes kritikát olvas, aztán utólagosat, sőt, néha még ír is, és aki Jennifer Anistonon és Brad Pitten is túl felismer színészeket… Szóval nálam ezért nagy piros pont járt.

Közben vetettem egy pillantást a bébiőrre, villogott, ahogy kell, és hallottam Sárika egyenletes, mindennél édesebb szuszogását.

Úgy gondoltam, valami könnyed rom-kommal kéne kikapcsolni, ezért rákerestem a Jennifer Aniston-filmekre, romantikus és vígjáték kategóriában.

Összesen 11 darab találat érkezett, és ebből korábban csak hármat láttam. A filmek a megjelenés dátuma szerint voltak sorba rendezve, a legfrissebbtől a legrégebbi felé haladva. Nagyon megörültem, hogy 1998-as filmje is szerepelt a repertoáron, ugyanis valamiért csak pár éve kaptam rá, és az ilyen régi alkotásokat, amiket szerepelt, nem láttam.

Végül a Jóravaló feleség mellett döntöttem, meg se néztem az előzetest, tetszett a cím és a leírás is, így beikszeltem a megfelelő rubrikába, hogy én bizony nem vagyok robot, majd kiválasztottam az egyik lejátszót. Szerencsére DVD minőségben volt fent, így a tévé nagyképernyőjén sem volt pixeles, és ha leszámítjuk a mellettem villogó babafigyelőt, egész jó kis mozihangulat volt.

Nagyon hálás voltam Katának, amiért az ötletével, ajánlásával, vissza hozta a „kisgyermekes anyuka” életembe a kedvenc kikapcsolódási formámat. Így mindenki jól jár, mert nem kell lemondanom a hármasban töltött estékről, mégis van előttem 8 Jennifer Aniston-film, amit még soha nem láttam.