Csőtörés miatt eláztak a babaholmik

Nemsokára megszületnek az ikerbabáim. Már csak 2 hónap van hátra, de annyira várjuk őket, hogy ez is szinte egy örökkévalóságnak tűnik. Természetesen már az összes szükséges holmit megvettük: ruhák, kiságyak, játékok, etetőszékek, és még sorolhatnám. Egypetéjű ikrek a picik, tehát nagyon hasonlítani fognak egymásra, de mi nem azok a szülők leszünk, akik teljesen egyformába öltöztetik őket. Bár vannak hasonló ruháik, a színek legalább különbözni fognak, hogy nekünk is egyszerűbb dolgunk legyen.

Az örömteli várakozás közben azért akadnak bosszantó szituációk is, például a múltkori: egyszer csak azt vettük észre, hogy egy kisebb tócsa keletkezett a sarokban, ahol a kislányaink ruhái és játékai vannak. Én teljesen bepánikoltam, de a párom valamivel jártasabb az ilyesmiben: már nyitotta is meg az internetet, hogy SOS vízszerelőt keressen, engem pedig megkért, hogy zárjam el a főcsapot és vegyem el a tócsából a babaholmikat. Közben ő megtalálta, amit keresett: egy SOS vízszerelőt, aki Budapest vonzáskörzetében is vállal azonnali kiszállást és problémamegoldást. A választása a Vizszereles.net nevű oldalra esett, és erre több indokot is felsorolt. Az egyik az volt, hogy már 1-2 órán belül is ki tudnak jönni a helyszínre, ami a mi esetünkben égetően fontos, hiszen a párom csőtörésre gyanakodott. Az 1-2 óra náluk valóban azt jelenti, amire gondolsz. Ha az éjszaka közepén váratlanul szükséged van a segítségükre, akkor is ki tudnak menni, hogy elhárítsák a problémát. Nem nagyon találkoztam még olyan szerelővel, akinek az éjszakai ügyelet szerepel a szolgáltatásai között, de nagyon örültem annak, hogy van ilyen, hiszen ez sok kellemetlenségtől megmentett minket. Persze az sem hátrány, hogy időben észrevettük a bajt és cselekedtünk, mert ha tovább húztuk volna a dolgot, akkor azt nem csak az ikerbabáink ruhái bánták volna.

2 órán belül meg is érkeztek a Vizszereles.net szakemberei, és megállapították, hogy valóban csőtöréses esettel van dolgunk. Már kezdtem aggódni, hogy akkor most biztosan elkezdik majd szétverni a falat, de meglepetésemre nem így történt: helyette egy “csőkamerázás” nevű módszert alkalmaztak, ami azért hasznos, mert a segítségével meg tudják állapítani a probléma pontos helyét, és aszerint elkezdeni a bontást. Ez nekik kevesebb munkát, nekünk pedig kevesebb felesleges kiadást jelent. Ezek a szakemberek tényleg vérprofik, mert a szakértelem mellett a lehető legmodernebb felszerelést használják, és ha éppen nincs náluk valamilyen alkatrész, amire szükség lenne (ez nem igazán fordul elő, hiszen nagyon jól fel vannak szerelve), akkor annak haladéktalanul utánajárnak, és egy megbízható helyről beszerzik azt. Ebből is látható, hogy ők tényleg mindenre fel vannak készülve, és nem igazán létezik olyan probléma a szakterületükön belül, amivel ne tudnának megbirkózni. Valahol a weboldalukon még azt is olvastam, hogy ingyenes telefonos tanácsadást is vállalnak, ha valakinek erre van igénye. Szerintem ez nagyon kedves gesztus a részükről, hiszen sok másik helyen még a visszahívás sincs ingyen, már ha egyáltalán vissza méltóztatnak hívni. A Vizszereles.net-nél ez is gond nélkül működik, tehát újfent nincs ok panaszra.

Amikor befejezték a munkálatokat, magamban hálát adtam az égieknek, hogy Pest megyében ilyen jó vízszerelő szolgáltatást lehet igénybe venni, ugyanis ha nem ezeket a szakembereket hívtuk volna, akkor ki tudja, mikorra lett volna elhárítva a probléma. Hogyha hamarabb tudtuk volna, hogy ez létezik, a múltkori dugulás alkalmával sem kellett volna annyi napot várnunk a megfelelő szakemberek kiérkezésére, hanem szinte azonnali (és minőségi) megoldást kaphattunk volna ettől a csapattól.