Csapatépítő közben is jól szerepeltek a babaholmik munkásai

Tavaly végeztem az egyetemen. Nagy szerencsémre azonban rögtön munkát kaptam, ráadásul egy babaholmikkal foglalkozó cégnél. Termékeinket a kisgyermekes szülőknek árusítjuk, így találhatóak nálunk pelenkák, popsitörlők, bilik, és még sok minden más. Nagyon izgatott voltam a munkába állásomkor, mert azelőtt csak diákmunkásként dolgoztam, de a munkavégzés sosem állt tőlem távol, ezért nagyon vártam már, hogy én is belekerüljek a nagy munkakereső körforgásba. Ha diákmunkásként dolgozol, akkor sajnos többnyire a perifériára kerülsz. Én azonban szerves része akartam lenni egy csapatnak. Részt akartam venni a meetingeken, a brain stormingokon, a közös bulikon, a reggeliken és a csapatépítő programokon is.

Ez utóbbival kapcsolatban azért akadtak kétségeim. Ugyanis arra számítottam, hogy a munkatársaim többnyire két és három gyermekes anyukák és apukák lesznek, akik nem nagyon tudnak elszabadulni egy könnyű délutánnál több időre. De így is elégedett voltam. Azonban pozitívan kellett csalódnom a munkatársaimban. A többségük fiatal felnőtt, sok közöttük az egyedül álló, vagy friss párkapcsolatban élő. De akik már házasok és gyerekesek, ők is nagyon lazák és a kemény munka mellett, benne vannak mindenféle hepajban is.

A jó csapat csapatépítő közben is jól teljesít

Többek között ennek is köszönhető, hogy az első nagyobb volumenű csapatépítő tevékenységünk a Balatonnál valami fenomenálisra sikeredett. Persze ez csak nekem volt az első, a kollégáim már több ilyenben részt vettek, ezért már jó előre biztosítottak felőle, hogy a mi részünkről minden rendben lesz, már csak a helyszínnek kell hozzátennie a magáét ahhoz, hogy egy igazán remek és tartalmas hétvégét tudhassunk magunk mögött.

És a helyszínnel kapcsolatban sem lehetett okunk panaszra. A vezetőség egy olyan programot igyekezett találni, ami mindannyiunknak megfelelhet. Tehát a több korosztályt érdeklő, mindkét nem számára érdekes programok felé kezdett el nézelődni. Így találták ki a Balatonon történő hajóvitorlázást is. Három különböző helyszínt és elfoglaltságot talált ki nekünk a HR osztály és mi választhattuk ki, demokratikusan, hogy melyikhez volna igazán kedvünk.

A döntés, nagy szerencsénkre egyöntetűnek bizonyult. Szinte mindannyian a Balatoni időtöltés mellett tettük le a voksunkat. Ennek egyébként a vezetőség is meglehetősen örült, hiszen a cég, amelyiket választottuk több program lehetőséggel készül az ide összekovácsolódni jövő vendégek számára. A mi vezetőink pedig azt is szerették volna, ha nem csak egy jól megérdemelt lazulás lesz a cél a hétvégére, hanem a közös fejlődés is.

A BalatonPronál pedig nem csak arra van lehetőség, hogy a hajóik örömeit élvezhessük, hanem olyan esetekre is fel vannak készülve, amikor valami fedett, benti területre van szükségünk. Ráadásul az ilyen helyzetre is vannak ötleteik, feladataik, amikkel mi is fejlődhetünk, mint csapat.

Így a fantasztikus balatoni hajókázás élménye mellett gazdagabbak lettünk az együtt dolgozás élményével is. Olyan tapasztalatokra tehettünk itt szert, aminek köszönhetően tavaly augusztus óta sokkal hatékonyabb a cégünk. És ez nem csak az általános hangulaton érződik, hanem az eladásainkat tekintve is. A közös fürdések, az új élmények, és az együttes munka mindannyiunkból kihozta a maximumot.

Ha minden cég elhozná ide a saját dolgozóit, nem lennének csődeljárások és problémák. Hiszen azt mindenki tudja, hogy egy sikeres vállalkozást a motivált munkaerő tartja azon a szinten, hogy mindenki jól járjon.