Babaholmit a babának, hajszárítót a mamának

Egy kisbaba érkezése a családba felfoghatatlan öröm és boldogság. Az első pillanattól elkezdődik a készülődés, vizsgálatok, bevásároló körutak na meg persze a lelki felkészülés. Mindegyik komoly izgalmakat és kihívást hordoz magában, pláne, hogyha első gyerekről van szó. Berendezni egy kicsi szobát, csupa aranyos holmival. Kifesteni valami barátságos színre, venni bele kiságyat, pelenkázó állványt, komódokat, szekrényt. Ezeket megtölteni játékokkal és mindenféle baba-holmival: ici-pici zoknik, ruhák, sapkák, kabátok, rugdalózok, cipőcskék és miegymás. A pelenka tortáról jó esetben a barátok szoktak gondoskodni a babaváró buli alkalmával, de ha esetleg valamilyen más megoldáson gondolkozunk, mint például ruhapelenka, érdemes utána menni a lehetőségeknek. Az egyik legnagyobb kihívást talán a megfelelő babakocsi kiválasztása jelenti, hiszen annyiféle modellből lehet választani, hogy a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Ha pedig még ez sem lenne elég, jöhetnek a mindenféle étkezéshez és mindennapokhoz szükséges holmik. Egy szó, mint száz, van mivel foglalkozni a családnak abban a 9 hónapban.

Ebben az időszakban gyakran el tudnak feledkezni saját magukról a kismamák, a kis jövevény érkezését követően meg aztán főleg. Ezért fontos, hogyha a környezetünkben van várandós anyuka, figyeljünk oda rá fokozottan, hogy a saját, személyes igényei is szem előtt legyenek tartva.

A legjobb barátnőm is kicsit elhagyta magát ebből a szempontból és hetek óta gurítja maga előtt a hajszárító vásárlás gondolatát. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy meglepem és veszek neki egyet én. Nagyjából ugyanolyan típusú hajunk van, a hosszúsága is közel azonos, ezért azt remélem, hogy ami nekem megfelel az neki is tetszeni fog. Ebben a kritikus vírushelyzetben, amibe sajna napról-napra csak beljebb megyünk szóba se jöhet, hogy személyesen menjek valamiért. Éppen ezért sorra vettem a webshopokat és a leginkább szimpatikusnak a bestmarkt.hu-t találtam, ahol minden információt és segítséget megkapok, egy helyen, mint egy valódi üzletben. Rákerestem a hajszárítókra és rengeteg találatot dobott a rendszer. Minden találathoz pontos leírás olvasható, információt kapunk a termék elérhetőségéről, illetve amennyiben a vásárolók már értékelték az adott darabot, azt is láthatjuk a kép mellett. Egy szóval minden adott ahhoz, hogy a megfelelő árut találjuk meg magunknak. Na de ha ez még mindig nem lenne elég, olvashatunk egy kis összesítőt arról is, hogy milyen gyártók találhatók meg a webshopon, nagyjából milyen összeghatárok között mozognak a termékek felhasználói és prémium kategóriában, illetve, hogy mit érdemes egyáltalán figyelembe venni a választás során.

Természetesen a legnagyobb gyártók kivétel nélkül elérhetők az üzletben. Velük sosem lehet mellényúlni, mindig megbízható minőséget gyártanak. Azonban ha kicsit szűkebb a keret, akkor sincs gond, mert olcsóbb, de ugyanúgy minőségi termékeket is meg lehet vásárolni a webshopban. A választás alapjául a márka mellett leginkább talán a teljesítmény szolgálhat. A választékban 400 és 2600 W közötti teljesítményű hajszárítók érhetők el. Ideális választásnak talán az 1000 W feletti darabok bizonyulnak, az 1800-2000 W-os termékek például már szuperül megszárítják az én derékig érő hajamat is. Ebből kifolyólag azt gondoltam, hogy a barátnőmnek is valami ilyet választok. A teljesítményen kívül az is fontos, milyen szűkítő vagy diffúzor fejet lehet a hajszárítóhoz kapni. Az ő haja egy kicsit göndörebb az enyémnél, ezért szokta ezeket a plusz fejeket használni – velem ellentétben. Ettől dúsabbnak tűnik a haja, ami persze eleve is egészen az… Amit még mindenképpen szerettem volna, hogy ionizálós legyen a hajszárító, mert ez egyrészt kevésbé ártalmas a hajnak, másrészt kevésbé fog utána szállni a hajunk és nem fogunk úgy kinézni, mint aki belenyúlt a 230 V-ba.

A szűrőknek köszönhetően igen hamar találtam megoldást ezekre a kérdésekre és gyorsan kiválasztottam a megfelelő hajszárítót, ráadásul nem ment rá a fél gatyám se, mert 7000 forintot fizettem érte. A vírus-helyzetre való tekintettel ráadásul most féláron, 490 forintért szállítják házhoz, úgyhogy ebbe se mentem tönkre anyagilag. Már csak a futárt várom, na meg persze a barátnőm fülig érő mosolyát.