Bababolt az interneten

Babaholmikat forgalmazok a neten. Az üzletet néhány éve kezdtem, akkor még egy sarki kisbolt formájában. Idővel azonban rájöttem, hogy sokkal jobban megéri, ha csak a neten forgalmazom az árut, hiszen úgy sokkal több emberhez el tudok jutni.

Sajnos az online árusítás sem egyszerű, sok gond van a weboldallal. Még az internetes biznisz beindítása előtt felkerestem egy informatikust, akivel azóta is tartom a kapcsolatot, minden gonddal hozzá fordulok.

Az utóbbi időben lassan, akadozottan üzemelt a honlap, emiatt fel is kerestem a szakembert. Ő egyből a webtárhely bérlés lehetőségét ajánlotta nekem. Egyből elküldte a RackForest linkjét, hogy onnan tájékozódjak a részletekről, és ha azt szeretném, hogy minden klappoljon, akkor vásároljam meg az egyik csomagot.

Nem hallottam még korábban a tárhely szolgáltatásról, emiatt érdekes volt számomra a RackForest weboldal, sokat tanultam belőle. A cég Linux-alapú webtárhely szolgáltatása megbízható szervereken, gondosan tesztelt szoftverekkel, nagy tapasztalattal rendelkező rendszergazdákkal és képzett ügyfélszolgálattal rendelkezik. Tárhely szervereiken a népszerű, bár nekem nem sokat mondó cPanel-t használják. A CloudLinux biztosítja a tárhelyek stabilitását úgy, hogy ügyfelenként limitálja a felhasznált erőforrást, így a felhasználók nincsenek hatással a szerveren lévő többi tárhelyre.

A RackForest oldalán találtam egy konkrét leírást arról, hogy miért is van szükség igazán a tárhely bérlésére. A weboldal megbízhatóbbá és gyorsabbá válik az SSD tárhelynek köszönhetően. A merevlemez alapú tárolás esetén a meghajtó tipikusan csak 180 IOPS teljesítményt képes elérni, míg egy szerver szintű SSD 75.000 IOPS-sel töltődik be. Már a számokban is látszik, hogy elég nagy különbség van a kétféle tárolás között.

Az oldalak gyorsasága nem elhanyagolható, mivel a Google a weboldalak rangsorolásánál a gyorsaságot is figyelembe veszi. A nagyobb sebességű webshop a bevétel növekedését is elősegíti, hiszen egy felmérés szerint két másodperces késés az egyik oldal betöltődésekor 20 százalékkal is növelheti a kosár eldobását, ami 87 százalékos vevővesztést jelenthet. Ezt az információt olvasva nagyon megdöbbentem, hiszen az én webshopom nem valami gyors.

A webtárhely bérlésnek köszönhetően nem csak gyorsabb lesz az oldal, de a leállással sem lesznek gondok, megbízhatóan, stabilan fog működni. A merevlemez mechanikus szerkezet, mozog, hőt termel, azonban az SSD nem így működik, ezért kisebb eséllyel áll le. A tárhely szolgáltatás által még környezetkímélőbbé is lehet válni, mivel az SSD mintegy ötször hatékonyabban használja fel az energiát, mint a merevlemezek.  A tárhely bérlés tehát számos területen javítani tudja a weboldalam működését. Nyilvánvaló, hogy nem szalasztom el ezt a lehetőséget, kiválasztom az egyik csomagot és megrendelem az SSD tárhelyet