A műhelytől az otthonunkig – a leghasznosabb szolgáltatás fellelése

A párommal, miután kemény munkával megalapítottuk egyedi ötvös termékeket gyártó és forgalmazó cégünket, valamint megteremtettük a harmonikus családi otthont, már semmi sem állhatott azon álmunk elé, hogy rálépjünk a szülőség útjára. Nagyon régóta szerettünk volna már gyereket, igazából gyerekeket, mert úgy éreztük, hogy enélkül – bármennyire is szeretjük egymást – nem lenne teljes az életünk. De azt is szerettük volna mindenképp, ha születendő gyermekünk már egy olyan közegbe és otthonba érkezik meg, ahol számára már ki van alakítva minden, ami kell. Ennyi tervezgetés és várakozás után nem tudtuk volna elviselni, ha bármiben is hiányt szenved. Amikor a párom végre várandós lett, alig bírtunk magunkkal, olyan izgatottak lettünk!

Hamar kiderült, hogy a baba kislány, mi pedig hír hallatán hatalmas lelkesedéssel vetettük bele magunkat a gyerekszoba kialakításába. Mesteremberek lévén mindketten konyítottunk egy kicsikét a festéshez-tapétázáshoz, illetve a kisebb otthoni munkálatokhoz, így mindent magunk csináltunk meg a kis jövevény szobájában. A feleségem a szoba egyik falára egy hatalmas varázserdőt festett. Le sem lehetett volna tagadni, hogy mennyire izgatottak vagyunk. Annyira belevetettük magunkat a vásárlásba, a munkálatokba, hogy a feladatok valahogy sosem fogytak el. Egyre több minden torlódott fel, miközben folyamatosan közeledett a szülés várható ideje. Kicsit átestünk a ló túloldalára. Miután ezt realizáltuk, gyorsan befejeztünk minden sürgős munkálatot, sok tervünket pedig félreraktuk, mert el kellett kezdenünk eltakarítani az őrült munkálkodásunk okozta szemetet és egyebeket.

Igen ám, de itt kezdődtek az újabb problémák. A festés okozta koszolódások, földre hullott cseppek és ezekhez hasonló szennyeződések sehogy sem akartak feloldódni az általunk ismert és rendszeresen használt tisztítószerektől. Hiába próbáltuk gyengén, erősen, mindenhogy sikálni, a folyamat nem nagyon hozott sikereket. Nem igazán tudtuk mitévők legyünk, így az egész vége az lett, hogy elmentünk shoppingolni egy kicsit, hogy eltereljük a gondolatainkat a koszos lakásról. Vettünk magunknak is egy-két dolgot, de leginkább a babának vásároltunk mindenféle babaholmit. Több boltban is voltunk, kiderült, hogy rengeteg hely van, ahol kifejezetten csak újszülötteknek, illetve egy éves korig árusítanak mindenfélét, amit csak el lehet képzelni. A hasznosabb dolgoktól – mint például ruhácskák, pelenka vagy tápszer – a leghaszontalanabbakig. A lényeg, hogy rengeteg ilyen boltot végig jártunk párommal, a nap végére már el is felejtettük az otthoni kis káoszt. Illetve felejtettük volna, amikor az egyik ilyen babaholmi üzletbe belépve nagyon furcsa érzésünk lett, pozitív értelemben. Nem igazán tudtuk eldönteni, hogy miért, hiszen ez a bolt is pontosan ugyanolyan volt, mint a többi. Nagyjából ugyanazokat a termékeket árulta, szinte ugyanazokat a márkákat is, mint az előzőek – egy-két eltérés volt csak itt a terméket között, mint a többi üzletben. Nagyobb volt egy kicsit a választék tehát, de nem annyival, hogy az legyen ilyen szembetűnő nekünk.

Minden nagyon tiszta! Ez az! A feleségem egyszer csak felkiáltott, hogy tudja mitől olyan különlegesen ez a bolt – egyszerűen csillog. Nem a termékek voltak mások, hanem ahogy kinéztek, ahogy tálalva voltak a vásárlónak, abban volt a titok. Ettől persze megint eszünkbe jutott az otthoni kupi, és miközben mentünk a kasszához fizetni, már újra ez volt a téma kettőnk között. Miután fizettünk a kasszás lány még megszólított minket. Hallotta, hogy miről beszélgettünk, és gondolta, hátha ő segíthet, egyébként gratulál a babához. Miközben ezt mondta, átnyújtott egy kis papírdarabot, amit a füzete sarkából tépett le. A lapra egy cég neve volt írva: Greenway Magyarország Kft.

Kedvesen megköszöntük a segítséget és elindultunk haza. Nem igazán tudtuk elképzelni, hogy mi lehet ez a Greenway Magyarország Kft., de elraktuk a fecnit, hogy majd otthon megnézzük mit tud ez rajtunk segíteni. Hamar kiderült!

Ugyanis a Greenway egy olyan magyarországi cég, ami kis- és nagyüzemi takarítógépek és a hozzájuk tartozó kiegészítő felszerelések, egyéb tartozékok bérbeadásával foglalkozik. Annak okán, hogy nem szoktunk ilyen szolgáltatást igénybe venni az első dolgunk a „Referenciák” menüpont megnézése volt, illetve a céginfók gyors átböngészése. A céget 2010-ben alapították, így szolgáltatásaik több éves múltra tekintenek vissza, vagyis magukban hordozzák a széleskörű tapasztalatot és a megbízhatóságot is. Olyan szintén nagy múltú és ismert cégekkel dolgoznak össze, mint például az Ikea, a Tesco, a Decathlon stb., de legjobban a Semmelweis Egyetem és a Richter Gedeon gyógyszergyár neve győzött meg minket. Ez utóbbi helyeken különösen fontos a tiszta, steril környezet, így arra jutottunk, hogy a mi festékfoltjainkat is csak le lehet majd takarítani ezekkel a gépekkel.

Hiába a sok referencia, azért rendesen át akartuk gondolni, hogy érdemes-e beruházni a bérlésre, lehet, hogy ennyi pénzből már tudnánk venni jobb takarítószereket, nagyobb teljesítményű porszívót vagy alaposabban tisztító felmosót. Tovább néztük az oldalt, rámentünk a „Bérlés” ablakra. Itt volt leírva a legtöbb általános információ, amit a Greenway Magyarország Kft. szolgáltatásairól tudni kell, illetve a bérlés előnyeiről is ezen az oldalon beszéltek többet. A bérleti konstrukciójuk az volt, hogy fix díjazás mellett a bérlő a létező összes előnyét megkapja a szolgáltatásnak. A bérlés ideje alatt nem kell kauciót letenni a gépekért, a bérlés maga is nagyon rugalmas és könnyen változtatható.

Illetve ami nekünk talán a legfontosabb és legpozitívabb volt a bérlés előnyei között, hogy ha bármi gond adódik a géppel útközben, 24 órán belüli teljeskörű szervizelést biztosítanak a Greenway emberei mindenfajta plusz költség nélkül, valamint a bérlés megkezdésének idején abban is segítenek, hogy a szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek az igényeik szerinti lehető legjobb gépet kapják a cégtől. Így elkerülhető az elégedetlenség, illetve az is, hogy esetleg rossz gép kerüljön kiszállításra. Ha azonban valahogy mégis előfordulna ilyesmi, vagy a bérlő rossz gépet választ magának és ez a használat során kiderül, akkor a cég – szintén mindenféle plusz költség nélkül – azonnal biztosít egy célnak megfelelőbb takarítóeszközt a megrendelő számára a bejelentés után.

Miután ezeket elolvastuk jöttek a következő infók az üzemeltetési költségekről. Itt egy grafikonon keresztül mutatták be, hogy miért lehet előnyösebb a bérlés a vásárlással szemben. A grafikon számba vette az ilyen gépek árát, a változó szervizelési- és üzemeltetési költségeket, valamint az értékvesztést is, míg a bérléssel járó kiadások csakis a bérleti díj kifizetésében merülnek ki a cég fentebb említett plusz szolgáltatásai miatt. Ennek okán a bérlés egy havi fix díj, amivel rendszeresen lehet számolni és ami könnyen beépíthető a könyvelésbe is. Persze ezt a részt először nem nagyon olvastuk át, mert mi csak egyszeri bérlést szerettünk volna igénybe venni, de ahogy olvasgattuk az oldalt és egyre többet informálódtunk a témában, megfogalmazódott bennünk az a gondolat is, hogy mi lenne, ha az ötvös műhelyünk takarításához is igénybe vennénk a Greenway Magyarország Kft. szolgáltatásait. Az ötvösmunka is sok szeméttel és kosszal jár, és mindig nagyon megszenvedünk a műhely tisztán tartásával. Azonban, ha a Greenway-től bérelnénk, lehet, hogy ez a plusz teher is megszűnne számunkra, ami a kicsi születése miatt szintén nagyon fontos lenne, hogy több időt tudjunk vele tölteni, míg a takarítógépek szépen elvégzik a dolgukat. Persze, ehhez mi is kellünk, de a ráfordított idő és energia lecsökkenne, a végeredmény pedig sokkal szebb és jobb lenne. Itt már biztosak voltunk benne, hogy igénybe vesszük a takarítógép bérlést, így szintet léptünk és megnyitottuk a második leghasznosabb fület, a bérelhető gépekét.

Greenway Magyarország Kft.

Egyébként aprónak tűnő de fontos pozitívum még az is, hogy az oldalon tárolt információk nagyon jól vannak adagolva az olvasók vagy érdeklődők számára. A honlap szépen szerkesztett, jól átlátható. Szépen elkülönülnek a különböző menüpontok egymástól a főoldallal együtt. Minden adat könnyen kiolvasható azok számára is, akik nem annyira értenek az adott témához, vagy nem annyira tájékozottak még. Mi az abszolút laikus emberek közé tartozva tehát jó szívvel kimondjuk, hogy mindent megértettünk és minden kérdésre választ kaptunk. Manapság már minden az internet körül forog, de még mindig ritka az olyan – egyszerre esztétikus, egyszerű, áttekinthető, és széleskörű információt szolgáltató – oldal, mint amilyen a Greenway Magyarország Kft. honlapja. Egyszerűen ebből is a professzionális eszmét kapjuk meg, amivel a cég láthatóan rendelkezik.

Na de visszatérve, szóval végre eljutottunk a bérelhető gépekig, hogy két legyet üssünk egy csapásra. Először a kisgépeket néztük meg, amit otthonra szerettünk volna bérelni, gondoltuk itt úgyis kisebb lesz a választék és hamarabb le tudjuk fixálni a típust. Miután ezzel végeztünk, akkor jött csak igazán a neheze. Mint kiderült, a Greenway hatalmas választékkal rendelkezik a takarítógépek terén, így kicsit elvesztünk a sok-sok típus közepette. Vagyis vesztünk volna, ha az egyes típusokba belekattintva észre nem vesszük, hogy még a típusleírások is mennyire jól érthetően és rendszerezetten vannak megjelenítve, amitől a lehetséges bérlő rögtön nem is érzi olyan elveszettnek magát a bőségzavarban.

Az elején mindenhol volt egy rövid leírás az adott gépről és annak főbb jellegzetességeiről, illetve a területekről, amelyekre alkalmas a használata. Majd külön bekezdésekre tagolva olvashattunk a gépek működéséről, a tisztítási és szárítási kapacitásáról, vagy akár teljesítményéről is. Elég sok információ volt részletezve az egyes típusoknál, de a leírások alatt megtalálható műszaki adattáblázatnak köszönhetően könnyebben össze tudtuk vetni egymással a kiválasztott takarítógépeket. Emellett azt is meg tudtuk nézni utána, hogy melyikhez milyen kiegészítő alkatrész tartozik a bérlés igénybevételével együtt. Miután mindent átgondolva kiválasztottuk a gépeket, már csak a céggel való kapcsolatfelvétel maradt hátra. Nem sokáig haboztunk, másnap első dolgunk volt tárcsázni.